Osim redovnim održavanjem Mercedes automobila, te popravkom elektronike u Mercedes automatskim mjenjačima također vršimo i servis automatskih mjenjača za Mercedes vozila. Nebitno da li se radi o 5G, 7G, 9G ili CVT automatskom mjenjaču.

Servis automatskih mjenjača se započinje skidanjem ispuštanjem ulja i skidanjem kartera.

Slika

Preporuka intervala za servis automatskih mjenjača je 5 godina ili za:

5G automatski mjenjač , 722.6 – 80 000 km

7G automatski mjenjač, 722.9 – 80 000 km, 7G Plus – 130 000 km

CVT automatski mjenjač, 722.8 – 80 000 km

5G (A klasa – W168) automatski mjenjač 722.7 – 80 000 km

9G automatski mjenjač – 725.0 – 125 000 km

Servis automatskih mjenjača je nezaobilazna stavka prilikom redovitog održavanja Mercedesa, kako bi se spriječio potencijali kvar i popravak automatskog mjenjača. Čak i unatoč činjenici da je Mercedes određene modele automatskih mjenjača predstavio kao mjenjače kojima nije potrebno održavanje –  “sealed for life“. Točnije, to se odnosi na 5G automatske mjenjače (722.6) koji su se ugrađivali u gotovo sve modele od 1996. pa do 2014. u Mercedes vozila, te se još uvijek ugrađuje u druga vozila. No, nakon određenog vremena, Mercedes je povukao svoju odredbu te je postavljena preporuka izmjene ulja svakih 80 000 km. Razlog uvođenja redovitog održavanja spomenutog mjenjača je u povećanju udjela metalnih čestica unutar ulja (špene) s čime se pojavljuje mogućnost začepljenja elektro ventila, filtera ali i samo taloženje unutar hidrobloka automatskog mjenjača. Uz sve to, prisutno je i curenje utikača konektora i kapilarno dovođenje ulja do kompjutera automatskog mjenjača (TCU). Prilikom servisa ovog tipa automatskog mjenjača preporuka je da se napravi i zamjena problematičnog konektora s dva brtvena prstena. Sve to, dovelo je do toga da danas postoje točno određeni intervali zamjene ulja u automatskim mjenjačima.

Metalne čestice na magnetu unutar kartera kao posljedica habanja

Metalne čestice na magnetu unutar kartera kao posljedica habanja

Autoservis Trnjanska vrši usluge servisiranja i popravka elektronike automatskih mjenjača za Mercedes vozila.

Trnjanska cesta 90, Zagreb

Mob: 099/860-7778

Upozorenje automatskog mjenjaca Mercedes A B klasa

Prilikom servisiranja automatskih mjenjača, vrši se izmjena ulja, filtera, brtve kartera, te kod nekih modela i zamjena utikača konektora (5G – 722.6) ili aluminijskih vijaka (7G – 7229). Cijena servisa automatskog mjenjača, ovisi o tipu mjenjača ugrađenom u Mercedes vozilo.

Simptomi kvara automatskog mjenjača mogu biti jak trazaj prilikom prebacivanja u D ili R, trzaj (udarac) prilikom prebacivanja u višu ili nižu brzinu, te ostali simptomi koji su detaljnije opisani ovdje. U slučaju većeg kvara, kod određenih modela, pojaviti će se upozorenje automatskog mjenjača na ekranu dok će kod ostalih biti onemogućeno prebacivanje brzina u viši ili niži stupanj (safe mode). U rijetkim slučajevima, upaliti će se lampica motora – check engine light. U svakom slučaju, poželjno je što prije javiti se u servis i dogovoriti termin pregleda i sam popravak automatskog mjenjača. Cijena popravka automatskog mjenjača ovisi o vrsti kvara, te tipu automatskog mjenjača.

Osim redovnog servisiranja (izmjene ulja, filtera i popratnih dijelova) u mogućnosti smo ponuditi i razna kodiranja elektronike automatskih mjenjača (EGS, VGS, CVT, ISM…).

Radno vrijeme servisa automatskih mjenjača:

pon-pet: 08-16 sati

subota: 08-14 sati

Vozilo je moguće ostaviti svaki dan do 19 sata uz prethodni dogovor.

Trnjanska cesta 90, Zagreb

Mob: 099/860-7778

Tel: 01/4852-571

Autoservis

Servis automatskih mjenjača Zagreb